Graafwerkzaamheden langs de dijk

01-10-2020
331 keer bekeken

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Nu en straks. Delen van de Waaldijk tussen Wolferen tot aan Sprok moeten we verbeteren zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het gehele dijktraject is ongeveer 15 kilometer lang. Hiervan valt 13,2 kilometer binnen het dijkversterkingsproject. Wil je op de hoogte blijven? Maak dan eenmalig inloggegevens aan.

Op dit moment is "Glasvezel Buitenaf" bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in de directe omgeving van de Waaldijk tussen Wolferen en Sprok. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Bam Infra Telecom (servicedeskcif@bam.com of 085 047 90 62).

Deze werkzaamheden hebben niets te maken met de dijkversterking Wolferen Sprok, die in de tweede helft van 2021 zal starten. Maar kabels en leidingen hebben nu al wél onze aandacht.

Hoe zit dat dan?

In en bij de dijk liggen kabels en leidingen, die zorgen voor gas, water, elektriciteit en telecommunicatie. Verschillenden liggen niet gunstig voor de dijkversterking en moeten worden aangepast. Dat aanpassen is een ingewikkeld proces. Want de verschillende netwerkbeheerders/nutsbedrijven willen (ongestoord) water, stroom en internet blijven  leveren, ook tijdens de dijkversterkingswerkzaamheden. Daarom hebben we de aanwezige kabels en leidingen daar in beeld gebracht, knelpunten beoordeeld en oplossingen bedacht. Zo  kan de levering van stroom, gas etc. doorgaan.

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen