Sinds '95 veranderde de dijk en de toekomst

Hoogwater bij Lent in 1995 (Bron: Beeldbank Rijkswaterstaat)
21-01-2020
384 keer bekeken

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Nu en straks. Delen van de Waaldijk tussen Wolferen tot aan Sprok moeten we verbeteren zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het gehele dijktraject is ongeveer 15 kilometer lang. Hiervan valt 13,2 kilometer binnen het dijkversterkingsproject. Wil je op de hoogte blijven? Maak dan eenmalig inloggegevens aan.

Het is 25 jaar geleden dat het Waalwater extreem hoog stond langs de dijk. Het liep nét goed af. Met de campagne #hohohoogwater staan we stil bij 1995, de ingrijpende veranderingen daarna en de waterveiligheid in de toekomst. Werken aan de dijken is nooit ‘af'.

Want onze dijken moeten klaar zijn voor de toekomst omdat het klimaat verandert. Daarom versterken we de Waaldijk tussen Wolferen en Sprok.

Tussen 25 januari en 4 februari vertellen we met #hohohoogwater het verhaal van toen, nu en de toekomst in de Nederlandse delta. Met een Hoogwaterjournaal op 25 januari, met videodagboeken van mensen rondom de dijk en met infographics over de belangrijkste ontwikkelingen. Op vrijdag 31 januari roepen we alle inwoners van Nederland op om van zichzelf een foto of selfie te maken op de dijk die hen beschermt en deze op sociale media te delen met #mijndijk. Doet u ook mee?

Klik hier voor meer #hohohoogwater

Afbeeldingen

Twitter

Cookie-instellingen