Informatiemarkt

December 11, 2019
382 keer bekeken

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Nu en straks. Delen van de Waaldijk tussen Wolferen tot aan Sprok moeten we verbeteren zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het gehele dijktraject is ongeveer 15 kilometer lang. Hiervan valt 13,2 kilometer binnen het dijkversterkingsproject. Wil je op de hoogte blijven? Maak dan eenmalig inloggegevens aan.

Op dinsdagavond 10 december was er veel belangstelling voor de informatiemarkt in Slijk Ewijk. Bewoners, belanghebbenden en geïnteresseerden kregen daar uitleg van experts en konden vragen stellen over verschillende onderwerpen. Bekijk hieronder de posters door op het onderwerp te klikken.

Dit zijn de onderwerpen waarover u zich kon (laten) informeren:

  • Resultaten van de dijkateliers met het voorlopige dijkontwerp op kaarten en een inzicht in het 3D ontwerp.
  • De planning van dijkversterking Wolferen-Sprok; waar staan we nu en waar werken we naar toe met oa het Projectplan Waterwet, het formele proces dat volgend jaar start.
  • De dijkteruglegging Oosterhout is geen onderdeel maar van dijkversterking Wolferen- Sprok. Rijkwaterstaat en gemeente Overbetuwe geven toelichting.
  • Het natuuronderzoek en het archeologisch onderzoek; onze experts informeren u zowel over de onderzoeksmethoden als de (eerste) resultaten.
  • Uitleg over de stikstofproblematiek en wat dat te maken heeft met de dijkversterking.
  • De Gastvrije Waaldijk. De noordelijke Waaldijk tussen Gorinchem en Nijmegen krijgt één uitstraling met dezelfde kenmerken. De dijk tussen Wolferen en Sprok maakt daar onderdeel van uit. Klik hier voor meer informatie.
  • Informatie over Grondverwerving. De manier waarop het waterschap gronden wil verwerven en uitleg over de mogelijkheden van medegebruik en eigendom van de aan te leggen stabiliteitsbermen. Klik hier voor de informatieposters.
  • Schade hoe proberen we zoveel mogelijk (bouwkundige) schade aan uw eigendommen te voorkomen.

 

Images

Twitter

Cookie settings