Deltacommissaris Peter Glas op bezoek

Deltacommissaris Glas krijgt uitleg op de Waaldijk thv Tarciusbrug
June 12, 2019
210 keer bekeken

Dijken houden het water tegen, zodat mensen veilig er achter kunnen wonen, werken en recreëren. Daarom moeten ze sterk zijn en blijven. Nu en straks. Delen van de Waaldijk tussen Wolferen tot aan Sprok moeten we verbeteren zodat deze voor de toekomst voldoende veilig is. Het gehele dijktraject is ongeveer 15 kilometer lang. Hiervan valt 13,2 kilometer binnen het dijkversterkingsproject. Wil je op de hoogte blijven? Maak dan eenmalig inloggegevens aan.

Deltacommissaris Peter Glas bracht woensdag 12 juni een werkbezoek aan Waterschap Rivierenland. Een deel van het programma stond in het teken van dijkversterkingen.

Een deel van het programma stond in het teken van dijkversterkingen. Daarom praatten projectleider Bram de Fockert en omgevingsmanager Leo Berkers hem bij over dijkversterking Wolferen-Sprok. Op dit moment wordt het ontwerp gemaakt; de werkzaamheden starten in 2021.

Over de deltacommissaris
Nederland is een laaggelegen land, dat kwetsbaar is voor overstromingen. De overheid wil Nederland nu en in de toekomst beschermen tegen hoogwater en zorgen voor voldoende zoetwater. Daarom maakt de overheid plannen in het Deltaprogramma. Daarin werken verschillende overheden en andere organisaties samen. De plannen komen tot stand onder leiding van de regeringscommissaris voor het Deltaprogramma: de deltacommissaris.

Images

Twitter

Cookie settings